De voor en nadelen van een elektrische chopper

De voor- en nadelen van de elektrische choppers

Je kan deze ontwikkeling eigenlijk gewoon niet gemist hebben: elektrisch rijden is al jaren ontzettend in opkomst en als je het mag geloven is het ook de toekomst. Natuurlijk ben je bekend met het populaire automerk Tesla of andere elektrische auto’s. Maar ook fietsen (e-bikes), scooters  en choppers geloven er steeds vaker aan. En ook bij Coast Cruisers kunt je nu terecht voor zo’n e-chopper. Hier onder bespreken we de voor- en nadelen van de elektrische chopper.

 

De voordelen van elektrische choppers

 

Het starten van de motor

Een elektrisch aangedreven scooter is altijd klaar voor gebruik en hoeft daarom ook niet (speciaal) gestart te worden. Dit betekend dat u meteen weg kunt rijden

Minder onderhoud

Een elektrische motor kent in tegenstelling tot een verbrandingsmotor minder draaiende onderdelen. Als je dan ook komt bij ons voor onderhoud letten wij bijvoorbeeld op de remmen, de banden en de accu. Dus wanneer je goed om gaat met de accu, hoef je op weinig onderhoud te rekenen.

Je hoeft niet meer langs de pomp

Goedkoper kan je niet rijden: elektriciteit is goedkoper dan benzine en bovendien kan je de accu zelfs vanuit huis opladen. Zo ben je ook geen tijd kwijt om speciaal te gaan tanken. De voordelen zijn het grootst als je hem oplaad met je eigen zonnen panelen.

 

Nadelen van een elektrische scooter

 

De actieradius

In grote gevallen kent een elektrische motor een kleinere actieradius, wat betekent dat je met een volledig opgeladen accu een kleinere afstand aflegt dan een volle benzinetank. Maar de accu kan je thuis natuurlijk weer opladen. Veel van onze modellen zijn uit te voeren met een dubbele accu en de actie radius die wij melden is in de praktijk getest.

Moeilijk op te voeren

De mogelijkheden om een elektrische scooter op te voeren zijn in tegenstelling tot benzinescooters erg beperkt. Dit is niet onmogelijk.

Een extra accu of de accu vervangen kost veel geld

Alhoewel het algemene onderhoud bij een elektrische scooter  voordeliger uitvalt, komt er altijd een moment dat de accu vervangen moet worden en dat is wel een prijzig. (Echter kent de accu natuurlijk wel een langere levensduur.)
 
 Een elektrische scooter kent dus diverse voordelen ten opzichte van een benzinescooter en maakt het dus een geweldig alternatief. Daarnaast zien ze er door hun – vaak futuristische – design ook bijzonder uit en trek je er de aandacht mee. Waar wacht je nog op zouden we zeggen? Kijk snel naar ons aanbod van Elektrische x1 en E-chopper 3.0.